Fungicidul Bellis® prezintă o serie de avantaje pentru pomicultori, de la acțiunea rapidă și protecția de durată, eficacitatea deosebită împotriva bolilor, până la performanțe sigure ce duc la profitabilitate crescută, prin producții de bună calitate.
Proprietăţi fizico-chimice:
Bellis se prezintă sub formăde granule dispersabile în apă, de culoare maro, cu miros slab de fum.
Modul de acțiune
Bellis® este un fungicid polivalent cu acțiune preventivă și curativă, eficace împotriva făinării la măr, a stemfiliozei părului și a bolilor la depozitare ale celor două specii. Produsul asociază două substanțe active cu proprietăți complementare, piraclostrobinul din familia strobilurinelor și boscalidul din familia carboxamidelor. Cele două moduri diferite de acțiune sporesc eficacitatea, completând spectrul de combatere și reducând riscul apariției rezistenței. Acțiunea prin difuzie, local sistemică a piraclostrobinului și acțiunea sistemic translaminară a boscalidului, permit protecția completă a plantelor. Bellis® inhibă germinarea sporilor, alungirea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea, oferind un înalt nivel de protecție pe suprafața, dar și în interiorul frunzelor. Această specializare se caracterizează printr-o acțiune foarte rapidă și de lungă persistență.
Bellis® se aplică în perioada de vegetație, ca trament foliar, preventiv și curativ, între stadiile de urechiușe de șoarece și creșterea intensității culorii specifice soiului, BBCH 54-85. Se pot aplica maxim 4 tratamente/an, cu un interval de 8-14 zile între acestea. Pentru combaterea bolilor de depozit (Gloeosporium spp., Penicillium spp., Botrytis spp., Alternaria spp.) se recomandă efectuarea tratamentelor în perioada de dinainte de recoltare cu respectarea timpului minim de pauză.
Bellis se utilizează la culturile şi în dozele conforme cu tabelul de mai jos:
Măr și păr (plantații pe rod și pepiniere)
Boli combătute: Alternarioza, Făinare, Putregai, Rapăn
DOZA: 0,8 kg/ha
Momentul aplicării:
Bellis se aplică în perioada de vegetație, ca trament foliar, preventiv și curativ între stadiile de urechiușe de șoarece și creșterea intensității culorii specifice soiului, (BBCH 54-85). Se pot aplica maxim 4 tratamente/an, cu un interval de 8-14 zile între acestea. Pentru combaterea bolilor de depozit (Gloeosporium spp., Penicillium spp., Botrytis spp., Alternaria spp.) se recomandă efectuarea tratamentelor în perioada de dinainte de recoltare cu respectarea timpului minim de pauză.