Dagonis®este un fungicid polivalent, ușor de folosit și care se poate aplica la peste 20 de culturi:
·pomi fructiferi: măr, păr
·legume: tomate, pepene, castraveți, mazăre, morcov, salată, praz, capă, broccoli, conopidă, varză, căpșun, vinete, ardei, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roșie, etc.
Dagonis®combină două substanțe active inovatoare, fluxapiroxad (grupa SDHI) șidifenoconazol(triazol), pentru un control de lungă durată asupra unui spectru larg de boli.
Totodată, fungicidul Dagonis®este un produs util pentru managementul rezistenței.
Fungicidul polivalent Dagonis®conține 50 g/l difenoconazol și 75 gl fluxapiroxad.
·Fluxapiroxad este o substanță nouă, cu o structură moleculară unică. Fluxapiroxad aparține grupei chimice SDHI. Aceasta inhibă succinat dehidrogenaza și are proprietăți preventive. Fluxapiroxad inhibă toate stadiile principale ale dezvoltării și reproducerii ciupercii. Structura moleculară flexibilă a fluxapiroxadului poate lua 2 conformații (hidrofilă și lipofilă), asigurând o mobilitate excepțională în plantă. Astfel, fluxapiroxad va trece cu ușurință atât în interiorul pereților celulari și sistemul vascular, cât și prin stratul ceros și membranele celulare.
·Difenoconazol este un triazol sistemic, bine cunoscut, care a demonstrat deja o selectivitate excelentă față de cultură. Acesta controlează un larg spectru de boli foliare, dar și boli transmise prin sol la semințe. De asemenea, difenconazol asigură controlul preventiv și curativ de durată al bolilor.
Avantajele lui Dagonis®
·Omologat pentru o gamă largă de culturi (măr, păr, legume)
·Eficacitate extraordinară împotriva unor agenți patogeni importanți
·Protecție îndelungată
·Timp de pauză favorabil până la recoltare
·Integrare excelentă în programele de gestionare a reziduurilor
·Unealtă pentru managementul rezistenței datorită sinergiei celor două substanțe active.
·Făinarea tomatelor: doza de 0,6 litri/ha.
·Pătarea cafenie la tomate: doza de 1 litru/ha
·Alternarioza la tomate : doza de 1 l/ha
·Momentul aplicării: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, în perioada de vegetație BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină a tomatelor
·Timp de pauză: 3 zile
·Făinare: doza de 0,6 l/ha
·Pătarea brună: doza de 0,6 l/ha
·Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente pe sezon, la un intrval de min. 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină
·Timp de pauză: 3 zile
·Făinarea castraveților: doza de 0,6 l/ha
·Pătarea brună a castraveților: doza de 0,6 l/ha
·Momentul aplicării: Cel mult 3 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile între ele de la 4 frunze adevărate și până la coacerea deplină a fructelor (BBCH 14-89).
·Timp de pauză: 3 zile
·Antracnoza: doza de 2 l/ha
·Putregaiul alb la mazăre: doza de 2 l/ha
·Momentul aplicării: Maxim 1 tratament, de la 5 frunze până la maturitatea boabelor (BBCH 15-89)
·Timp de pauză: 7 zile
Morcov, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roșie, țelină, hrean, topinambur, păstârnac, ridichi, salsifi – barba caprei, rădăcini de Valeriană, rădăcini de Ginseng, condimente și alte rădăcinoase și tuberculifere, cu excepția sfeclei de zahăr
·Făinare: doza de 0,6 l/ha
·Alternarioza frunzelor și alternarioza rădăcinilor: doza de 1 l/ha
·Putregaiul alb (Sclerotinia): doza de 2 l/ha
·Momentul aplicării: Maxim două tratamente, la interval de 7 zile între ele, pentru combaterea făinării. Maxim 1 tratament pentru combaterea putregaiului alb. Fungicidul se aplică în stadiul de vegetație BBCH 12-49, de la 2 frunze adevărate desfăcute complet până la dezvoltarea completă a rădăcinii.
·Timp de pauză: 7 zile
·Alternarioza: doza de 1 l/ha
·Pătarea albă: doza de 1 l/ha
·Momentul aplicării: maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile între aplicări, în perioada BBCH 41-91, de la începutul formării mugurilor până la coacerea completă (de la începutul formării căpățânii până la formarea completă a sa – în cazul verzei)
·Timp de pauză: 14 zile
Toate tipurile de salată
·Putregai alb: doza de 2 l/ha
·Rizoctonioza salatei: 2 l/ha
·Momentul aplicării: maxim 1 tratament, de la 2 frunze adevărate, până la atingerea masei vegetative maxime (BBCH 12-49)
·Timp de pauză: 14 zile
·Alternarioza: doza de 1 l/ha
·Rugina: doza de 1 l/ha
·Momentul aplicării: maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, de la 3 frunze normal dezvoltate până la bulbul complet dezvoltat, în forma tipică soiului (BBCH 13-49)
·Timp de pauză: 14 zile
·Făinarea căpșunului: doza de 0,6 l/ha
·Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile, de la deschiderea primelor flori până la recoltare (BBCH 60-89)
·Timp de pauză: 1 zi
·Alternarioza ardeilor: doza de 1 l/ha
·Momentul aplicării: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze, până la coacerea deplină a fructelor
·Timp de pauză: 3 zile
·Făinare: doza de 0,6 l/ha
·Alternarioză: doza de 1 l/ha
·Momentul aplicării: Cel mult 2 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile între ele,pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor
·Timp de pauză: 3 zile
·Rapănul mărului și rapănul părului: doza de 1,2 litri/ha sau 0,7 l per 10000 m2 LWA – suprafața peretelui foliar)
·Făinarea mărului: doza de 0,72 l/ha sau de 0,4 litri per 10000 m2 LWA
·Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7-10 zile între ele, de la începutul deschiderii mugurilor florali până la începutul coacerii fructelor (BBCH 53-81)
·Timp de pauză: 35 de zile
Cultura: Legume, Pomi fructiferi
Ambalaj: 15 ml, 150 ml