Insecticid - K-Obiol 25 EC

BAYER
7,00 RON
K-Obiol 25 EC este un insecticid formulat împotriva celor mai răspândiți dăunători ai produselor agricole și alimentare depozitate
Ambalaj:
Stoc epuizat
Cod Produs: 5948742008630 Ai nevoie de ajutor? 0771129114 / 0741511620
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
CARACTERISTICI INSECTICID K-OBIOL 25 EC

- K-Obiol 25 EC este un insecticid formulat împotriva celor mai răspândiți dăunători ai produselor agricole și alimentare depozitate. 
- Asigură protecția produselor depozitate pentru o perioadă de 6-10 luni. Aplicarea directă pe cereale, înainte de încărcarea în silozuri generează protecție pe toată perioada depozitării (până la 12 luni), fără a mai fi necesare alte tratamente ulterioare (fumigații, etc.).
- Se poate aplica atât în spațiile de depozitare goale, cât și direct pe produsele de tratat.
 Produsele (cereale, legume, plante tehnice etc.) tratate prin aplicare directă cu K-Obiol EC 25 pot fi consumate imediat, fără nici un fel de pericol pentru sănătatea umană spre deosebire de alte produse similare ce necesită perioade de așteptare de 10-14 zile.
- Limita maximă de reziduuri (MRL) admisă de F.A.O. (Organizația Mondială pentru Alimente si Hrana) este de 2 ppm pentru deltamethrine; în cazul tratamentului cu K-Obiol 25 EC, respectându-se dozajul recomandat, MRL nu depășește 0.5 ppm.
- Pentru tratamentul prin aplicarea directă pe cereale, substanța de lucru se pulverizează fie cu o pompa cu presiune scăzută (1-2 atm.) direct pe cereale înainte de încărcarea lor în silozuri, fie printr-un dispozitiv fix, situat pe banda de încărcare, fie prin aplicarea manuală pe straturi de produs depozitat de 40-50 cm grosime.
- Pentru tratamentul spațiilor de depozitare substanța de lucru se pulverizează cu o pompă cu presiune scăzută (1-2 atm.) pe suprafețele bine curățate anterior pe care urmează să fie depozitate produsele.

Unde se folosește K-Obiol 25 EC

- în depozitele goale unde urmează a se depozita produse agricole neambalate.
- direct pe produsele agricole ce sunt (sau urmează) să fie depozitate.
- pentru tratamentul sacilor în care urmează să se încarce produse agricole.
- depozite de tutun.

Dăunători vizați

- Gărgărița grâului "Sitophilus granarius".
- Gândacul din Surinam "Oryzaephilus surinamensis".
- Molia indiană a făinii "Plodia interpunctella".
- Cariul cerealelor "Rhyzopertha dominica"
- Gândacul roșcat al făinii "Tribolium castaneum".
- Molia cerealelor "Sitotroga cerealella".
- Gărgărița chinezească "Callosobruchus chinensis".
- Musculița de oțet "Drosophila melanogaster".

       Tratamentul integrat al depozitelor și produselor depozitate
   Pasul 1: Depozitul se golește și se curăță de orice resturi organice și anorganice (prim maturare sau aspirarea resturilor cu o instalație de vaccum).
   Pasul 2: Se diluează 1 L K-obiol EC 25 cu 9 L de solvent organic și cu ajutorul unui thermo-fogger (ceață caldă) se tratează incinta depozitului (amestecul este suficient pentru tratamentul unei incinte de cca. 3000-4000 m³).
   Pasul 3: Se diluează 50-100 ml de K-Obiol EC 25 cu 4-5L de apă și se aplică, folosind un atomizor de joasă presiune (max. 2 atm) sau o pompă de spate (vermorel) pe suprafața plană și/sau înclinată a depozitului, amestecul de lucru format astfel fiind suficient pentru 100-120 m² de suprafață, amestecul se poate aplica și pe pereții verticali, până la înălțimea la care permite echipamentul de aplicare.
  După ce incinta depozitului s-a umplut cu "fumul" rezultat din tratamentul cu ceață caldă, se lasă 6-12 ore incinta închisă și pe cât posibil sigilată. 
  După această perioadă de timp se strâng dăunătorii morți și depozitul se va curăța, încă o dată, de orice resturi organice și anorganice.
  În depozitul astfel curățat, se efectuează tratamentul "pe produs", în urma sa produsele tratate fiind acoperite cu un strat microscopic de substanță activă care va distruge orice dăunător ce va încerca să se hrănească din ele.

         În cazul încărcării pe bandă
- Se amestecă 50-100 ml de K-Obiol EC 25 cu 5 L de apă (în funcție de durata necesară de protecție - 6 sau 12 luni) și se stropește banda transportoare încărcată (cu cereale) în zona de încărcare a cerealelor în silox. Stropirea se face în doza indicată cu ajutorul unei pompe cu presiune joasă, acoperind prin benzi transversale întreaga suprafață deschisă a benzii.
- Este indicat ca înainte de începerea procesului de încărcare, banda să fie și ea tratată, pe întreaga suprafață de contact cu produsele, cu amestecul menționat la Pasul 1 (50-100 ml K-Obiol EC 25 la 4-5 L de apa).

         În cazul încărcării frontale
- Se amestecă 50-100 ml de K-Obiol EC 25 cu 5 L de apă (în funcție de durata necesară de protecție - 6 sau 12 luni) și se stropesc cerealele încărcate în cupa de împingere, acoperind prin benzi transversale, întreaga suprafață deschisă a cupei, în doza indicată.
- Este indicat ca, înainte de începerea procesului de încărcare, cupele elevatorului sa fie tratate și ele cu amestecul menționat la Pasul 1 (50-100 ml K-Obiol EC 25 la 4-5 L de apă).

      De ce K-Obiol EC 25?
- Respectând, întocmai, pașii descriși mai sus, tratamentul cu K-Obiol asigură produselor depozitate o protecție de cca. 6-12 luni, în condițiile în care peste cantitatea deja existentă în depozit nu vor mai fi adăugate altele, netratate.
- Cerealele tratate cu K-Obiol EC 25 pot fi folosite imediat dupa tratare, nu este necesară o perioadă de pauză de 7-10 zile ca în cazul insecticidelor organofosforice.
- K-Obiol EC 25 este singurul insecticid piretroid aprobat de Directiva 91/414/EU, restul fiind organofosforice.
- K-Obiol EC 25 este singurul insecticid recomandat de Organizația Mondială a Alimentului (FAO) și "Codex alimentarius" (ghidul internațional al recomandărilor FAO) pentru aplicarea directă pe cereale.

 

Ambalaj: 1 l, 100 ml, 10 ml

Cultura: Cereale depozitate, Legume depozitate, Plante tehnice depozitate

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti LUNI - VINERI: 08:00 - 17:00

0771129114 0741511620 info@fitofruct.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!