Descriere
CARACTERISTICI INGRASAMANT LICHID AMALGEROL:
Amalgerol este o solutie naturala care contribuie la accelerarea cresterii culturilor, inclusiv a sistemului radicular. Aplicarea acestui produs amelioreaza structura solului, astfel imbunatateste fertilitatea solului si stabilitatea productiei.
Amalgerol are in componenta mai mult de 40 de uleiuri esentiale, minerale si vegetale cu un continut de plante acvatice, ulei de parafina distilat, uleiuri vegetale si extracte din plante medicinale din Muntii Alpi. Elementele care compun Amalgerol se descompun 100% in mediul inconjurator si ingrasamantul nu este un produs periculos.
Avantajele produsului natural pe baza de plante si uleiuri este ca poate stimula cresterea plantelor, sporeste cantitatea si calitatea productiei la cerealele paioase, la culturile uleioase, viticulutura, horticultura si pomicultura. Amalgerol va proteja plantele dupa seceta si va ameliora conditia culturilor dupa bruma, grindina, daune din erbicide sau un surplus de umiditate. Va ajuta in depasirea efectului negativ produs de acestea.
Amalgerolul va sporii asimilarea azotului, fosforului, potasiului si a microelementelor din sol, fara a fi necesara suplimentarea de ingrasaminte NPK.
Avantajele Amalgerolului asupra solului si a plantelor:
– produs bogat in hidrocarburi si hormoni vegetali naturali ce ajuta la crestere;
– stimuleaza cresterea viguroasa a plantelor;
– ajuta sa retina mai bine apa in sol si ofera o buna dezvoltare a sistemului radicular;
– va asigura umplerea bobului la culturile de cereale, iar la struguri va creste cantitatea de zahar in bob cu 2-4% la tratarea de 2-3 ori a vitei de vie;
– va imbunatatii recolta din punct de vedere a calitati si cantitativ;
– produsul creste activitatea microbiana a solului si in special micoriza;
– ingrasamnatul diminueaza cheltuielile cu fertilizarea;
– Amalgerolul accelereaza descompunerea resturilor vegetale in sol si creste activitatea microbiana;
– absorbtia de calciu este mai mare cu aproximativ 43%, ceea ce conduce la o mai buna pastrare a recoltei.
MOD DE UTILIZARE INGRASAMANT AMALGEROL:
TRATAMENTE CU AMALGEROL LA CULTURI CEREALIERE:
– 2 l/ha in toamna, in faza inceputului infratrii;
– 3 – 5 l/ha in primavara, in faza inceputului formarii clasei si/sau inceputul inspicarii pana la umplerea bobului.
TRATAMENTE CU AMALGEROL LA MIRISTI:
Combinatie din AMALGEROL® (3 l/ha) glifosat acid 360 g/l (5 l/ha) pentru accelerarea descompunerii paielor si a resturilor vegetale in sol.
TRATAMENTE AMALGEROL LA PORUMB:
– 3 -5 l/ha in faza de 4-6 frunze. Este posibila aplicarea repetata inaintea inceputului prelungirii tulpinii;
– 3 – 5 l/ha la tratarea resturilor vegetale dupa colectarea porumbului.
TRATAMENTE AMALGEROL LA LEGUME:
– 3 l/ha pentru o aplicare unica; prima aplicare se va efectua la 14 zile dupa plantare;
– 3-5 aplicari repetate – la intervale de 10 zile. AMALGEROL® imbunateste rezistenta legumelor impotriva bolilor, ceea ce presupune mai putine tratari cu fungicide. Sporeste nu numai cantitatea, dar si calitatea productiei (legume mai bine calibrate). Scade numarul legumelor marunte pe seama celor de marime mijlocie si celor mari. Este un produs recomandat pentru cresterea ecologica a legumelor si culturile bio.
TRATAMENTE AMALGEROL LA RAPITA:
– 2 – 3 l/ha in toamna, in faza de 4-6 frunze a rapitei. Ajuta la dezvoltarea unui sistem de radacini sanatos si puternic;
– 3 – 5 l/ha de doua ori in primavara, in timpul tratarii cu insecticid sau fungicid.
TRATAMENTE CU AMALGEROL LA FLOAREA SOARELUI:
– 3 – 5 l/ha in combinatie cu erbicid in faza de 2-6 perechi de frunze.
TRATAMENTE CU AMALGEROL LA VITA DE VIE:
– 3 l/ha pentru o aplicare;
– 4-5 aplicari in perioada dintre aparitia florilor si parguirea boabelor. Radacinile vitelor de vie tinere se pun in solutie de 5 % inainte de plantare, in vederea asigurarii unei dezvoltari bune a sistemului de radacini. Vite de vie, la care se observa ingalbenirea frunzelor, culoarea lor verde se reface in 4-6 zile dupa stropirea cu Amalgerol®.
TRATAMENTE CU AMALGEROL LA POMI FRUCTIFERI:
– Volum mic: 3 – 5 l/ha intr-o solutie de lucru de 350 – 500 l apa/ha.
– Volum mare: 5 – 10 l/ha intr-o solutie de lucru de 1000 – 1500 l apa/ha.
Timpul aplicarii: Se stropeste la intervale de 10 zile, de la faza de boboc roz pana la sfarsitul cresterii mugurilor, mai ales inaintea perioadei de cadere a petalelor. Este extrem de importanta asigurarea stropirii bune a tuturor partilor pomului, mai ales a punctelor de crestere.
Cartofi:
– 5 l/ha, aplicate intre perioada de crestere a stolonilor si formarea tuberculilor de marimea boabelor de mazare. Aplicare tripla cu aceiasi doza in intervale de 10-14 zile. A se folosi 300-1000 l apa/ha. Folosirea produsului AMALGEROL® la cartofi diminueaza fractia marunta pe seama celei mijlocii si mari.
TRATAMENTE CU AMALGEROL IN HORTICULTURA SI LA CULTIVAREA IN SERE:
– Fertilizare cu 0.02% – 0.05% (20 – 50 ml /100 l apa) in intervale de 10 -14 zile.
– Aplicare foliara cu 0.3% – 0.5% (30 – 50 ml /10 litri apa) in intervale de 10-14 zile. Folosirea produsului Amalgerol® reduce numarul stropirilor cu pesticide si fertilizarea. Plantele se disting printr-o culoare verde a frunzelor mai intensa, parametrii de cantitate si calitate a recoltei sunt mai buni.
– Pentru castraveti: tratare la doua saptamani dupa plantare, in vederea evitarii ingabenirii plantei.
TRATAMENTE CU AMALGEROL LA PEPINIERE:
Rasadirea intotdeauna este stresanta pentru pomii tineri. Radacinile pomului tanar se pun intr-o solutie de 5% timp de cateva minute inaintea plantarii, pentru asigurarea dezvoltarii bune a sistemului de radacini.
TRATAMENTE CU AMALGEROL PE TERENURI SPORTIVE:
– 3 – 5 l/ha dupa cosire, cu aplicare ulterioara. Pentru terenuri de golf, terenuri de fotbal, spatiile verzi ale parcurilor, terenuri sportive si altele.
TRATAMENTE CU AMALGEROL LA LEGUMINOASE:
– 5 l/ha inaintea inceputului infloririi.
TRATAMENTE CU AMALGEROL LA DESCOMPUNEREA RESTURILOR VEGETALE:
– 3 – 5 l 20 kg/ha carbamida inainte de prelucrare.
TRATAMENTE CU AMALGEROL PENTRU REFACEREA CULTURILOR DUPA BRUMA, GRINDINA, DAUNE DE LA ERBICIDARE SI ALTELE:
– 3 – 5 l/ha intr-o solutie de lucru de 200 – 250 l apa/ha.
COMPABILITATE INGRASAMANT AMALGEROL:
Amalgerol® este un concentrat lichid, tip emulsie cu o calitate ridicata. Se dilueaza usor in apa.
Este compatibil cu multe produse. Intr-un amestec cu pesticide din rezervor, Amalgerol are un efect aditional sinergic si optimizeaza actiunea acestor produse.
Cititi cu atentie eticheta produsului cu care doriti sa il amestecati.
Amalgerol® nu este compatibil cu ingrasaminte lichide cu continut mare de azot.
Cultura |
Momentul aplicarii |
Doza |
Cereale |
toamna, in faza inceputului infratrii; primavara pana la umplerea bobului |
3 – 5 l/ha |
Porumb |
in faza de 4-6 frunze si primavara |
3 – 5 l/ha |
Legume |
la 14 zile dupa plantare; 3-5 aplicari repetate-interval 10 zile |
3 l/ha |
Rapita |
in toamna, in faza de 4-6 frunze; primavara in timpul tratarii cu insecticid sau fungicid |
2 – 3 l/ha; 3 – 5 l/ha |
Floarea-Soarelui |
inainte de semanat in combinatie cu erbicid sau in perioada de vegetatie 2-6 frunze |
3- 5 l/ha |
Vita de vie |
in perioada de aparitie a florilor pana la formarea boabelor, 4-5 aplicari |
3 l/ha |
Pomi fructiferi |
in faza de buton floral pana la aparitia fructelor |
3 – 5 l/ha; 5 – 10 l/ha |
Cartofi |
in perioada de crestere a stolonilor si formarea tuberculilor; 3 tratamente la interval de 10-14 zile |
5 l/ha |
Horticultura si sere |
fertilizare in intervale de 10-14 zile; aplicare foliara la interval de 10-14 zile |
20 – 50 ml/100 l apa pentru fertirigare ; 30-50 ml / 10 l apa pentru aplicare foliara |
Mazare, Fasole, Soia |
inainte de inflorire |
3 – 5 l/ha |
Sfecla de zahar |
in faza de 8-10 frunze |
3 – 5 l/ha |
INFORMATII DESPRE AMALGEROL:
Mod de prezentare |
1000 mL |
Folosit pentru |
Ardei, capsuni, cartof, castraveti, ceapa, conopida, dovlecei, fasole, floarea soarelui, garoafe, gulii, mazare, paioase, pepeni, pomi fructiferi, porumb, salata, soia, spanac, telina, tomate, trandafiri, tutun, usturoi, varza, vinete, vita de vie |
Tip ingrasamant |
Lichid |
|