Insecto / Acaricid Ovipron Top 100 ml

ecoplant
12,00 RON
Stoc epuizat
Cod Produs: 6422163005410 Ai nevoie de ajutor? 0771129114 / 0741511620
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
CARACTERISTICI:

Produs pe baza de ulei parafinic inalt rafinat; Insecticid, acaricid cu actiune prin contact, prin sufocare in toate stadiile: adult, larve si oua; Adjuvant pentru pregatirea solutiilor de stropit cu alte produse fitosanitare. 

AVANTAJE SI BENEFICII:

Este folosit si ca adjuvant la prepararea solutiilor de stropit pentru sporirea aderentei si eficacitatii produselor fitosanitare;  Se preteaza pentru imbunatatirea actiunii produselor de protectia plantelor formulate ca: EC, EW, OD, formulari uleioase.Ovipron este eficace impotriva larvelor si oualor de acarieni si prezinta in afara de actiunea ovocida prin impiedicarea eclozarii, o actiune repelenta pentru insectele cu aparat masticator. Produsul este recomandat pentru utilizarea in tratamente la temperaturi cuprinse intre 7 - 25°C.

AGENTI DE DAUNARE COMBATUTI:

SEMINTOASE (meri, peri):  Paduchele de San José (Quadraspidiotus perniciosus);  Eriophyidae, acarieni (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus schlechtendali);  Puricele melifer al parului (Cacopsylla pyri);  Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum),  Afide (Aphis spp.)

SAMBUROASE (piersici, nectarini, pruni, caisi, ciresi): Paduchele de San José (Quadraspidiotus perniciosus);  Alti paduchi testosi (Sphaerolecanium prunastri, Eulecanium /Parthenolecanium corni);  Eriophyidae, acarieni (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus fockeni); Afide (Aphis spp.).

VITA DE VIE (pentru vin si masa):  Paduchi testosi (Parthenolecanium corni); Paduchele lanos al vitei de vie (Pulvinaria vitis);  Acarieni (Tetranychus urticae, Eriophes vitis, Panonychus ulmi, Phylocoptes vitis).

 

 

APLICARE SI DOZARE:

Culturi Doza (l/100 l apa) februarie-martie Doza (l/ 100 apa)mai - august
Semintoase (mar-par)

2,5 singur sau

1,5 in amestec cu un insecticid(doza maxima 35l/ha)

1,00-2,00
Samburoase (piersic, nectar, prun, cais, cires)

2,5 singur sau

1,5 in amestec cu un insecticid(doza maxima 35l/ha)

1,00-2,00
Vita de vie (de vin si de masa) 2,5 (doza maxima 35l/ha) 2,50-3,50

 

 

Volumul de solutie recomandat pentru pulverizare (litri/ha):

- Semintoase si samburoase (1000-1500)

-  Vita de vie(1000-1500)

Pentru tratamentele de repaus vegetativ volumul de solutie apicat trebuie sa fie suficient pentru formarea unei pelicule pe planta.

RECOMANDARI:

a)Intervalul de dozare si volumul de solutie, pentru pulverizare depind de stadiul de dezvoltare a plantei si de intensitatea atacului. Puteti folosi o doza mai mare, dar fara a depasi doza maxima/ha.

b) Evitati tratarea atunci cand plantele sunt ofilite si in timpul perioadelor de seceta severa.

c) Nu pulverizati in caz de inghet si in timpul perioadelor de seceta sau cu umiditate extrema.

d) Nu aplicati produsul timp de 30 de zile inaine sau dupa aplicarea sulfului sau a polisulfurii de calciu.

e) Acolo unde aplicarea este urmata de aplicarea unor produse care contin folpet sau captan, trebuie respectat un interval de cel putin 20 de zile, intre aplicarea acestora si pulverizarea cu OVIPRON TOP la meri si peri si 7 zile la alte culturi.

Timpul de pauza pana la recoltare este de 20 zile.

Poate fi folosit si ca adjuvant la prepararea solutiilor de stropit pentru sporirea aderentei si eficitatii produselor fitosanitare. de exemplu, la solutiile pentru erbicidare (sulfonilureice, graminicide etc.) se recomanda folosirea in doze de 0,5 1 l/ha. Se folosesc volume de apa recomndate pentru produsele asociate.

FITOTOXICITATE:

Nu tratati cu Ovipron Top in perioda infloritului. Poate aparea riscul de fitotoxicitate in cazul tratamentelor efectuate in perioade lungi de temperaturi ridicate. Nu tratati plantele aflate sub stres hidric.

Prepararea solutiei:

- Ovipron Top este conditionat ca si concentrat emulsionabil si are omiscibilitate foarte buna cu majoritatea PPP.

- Adaugati produsul in aparatul de stropit umplut pe 3/4 cu apa sub agitare constanta.

- Adaugati apoi apa pana la completarea volumului total.

In cazul prepararii unor amestecuri cu alte produse fitosanitare sub forma de pulberi umectabile amestecati foarte bine sub agitare produsul pulbere pulbere cu apa inainte de adaugarea Ovipron Top.

In cazul amestecurilor cu produse fitosanitare formulate ca si concentrate emulsionabile adaugati aceste produse dupa ce apa si Ovipron Top sunt perfect amestecate.

COMPATIBILITATE

Ovipron Top se recomanda a se aplica in perioada de repaus vegetativ, pana inainte de inflorit. Inainte de aplicare efectuati un test de compatibilitate.

NU este compatibil cu produse pe baza de Dimetoat sau fungicide pe baza de Anilazine, Captan, Folpet, Dinocap sau alte produse ce contin sulf.

COMPOZITIE

Ulei de parafina sau Coformulanti 80,1% m/v (800 g/l) 96,5% m/m 3,5% m/m 

ATENTIONARI

Cititi cu atentie instructiunile de pe eticheta; Orice nerespectare a indicatiilor de utilizare poate duce la diminuarea eficacitatii produsului sau la esec. 

CONDITII DE PASTRARE

 A se pastra in ambalajul original, inchis ermetic, in loc uscat si racoros.

 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti LUNI - VINERI: 08:00 - 17:00

0771129114 0741511620 info@fitofruct.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!