CARACTERISTICI POM |
- soiul de par are o foarte mare afinitate cu gutuiul fiind o calitate valoroasa fata de alte specii. Perii Untoasa Hardy fructifica pe tepuse si au capacitatea redusa de ramificare, crengiile prezinta initial un unghi ascutit de crestere fata de vertical apoi sunt dispuse orizontal.
- pomul de par Untoasa Hardy are o inaltime la maturitate de 2-3m si prefera zonele insorite. |
CARACTERISTICI FRUCT |
- sunt mijlocii spre mari, invers ovoide, cu o parte mai dezvoltata. Pielita, potrivit de groasa, putin rezistenta, galbena-verzuie, acoperita in intregime sau pe cea mai mare parte cu rugina neuniforma.
- pulpa este alba, fondanta, foarte suculenta, dulce-vinu-rie, cu aroma de muscat, uneori prezinta sclereide putine si foarte fine, fiind de calitate foarte buna pentru masa.
- fructele se pot pastra cateva luni , pana spre sfarsitul iernii |
PERIOADA DE MATURARE |
sfarsit de septembrie |
POLENIZATORI |
WILLIAMS, FAVORITA LUI CLAPP,WILLIAMS ROSU |
PORTALTOI |
GUTUI A2 |
VARSTA LA LIVRARE |
2 ANI |
PERIOADA DE PLANTARE |
OCTOMBRIE-DECEMBRIE
FEBRUARIE-APRILIE |
|
Scrie un review